בשנים האחרונות, בין השינויים הרבים שהביאה הקורונה עימה, מדינות רבות החלו במציאת פתרונות לזוגות הרוצים להינשא באופן מקוון. בעבר, היו דרכים שונות להינשא ללא נוכחות אחד מבני הזוג או שניהם, אולם רק לאחרונה ניתן גם תוקף חוקי לרישום של זוגות אשר נישאו בנישואים מקוונים, נישואי זום- בהתאם לחוקי מדינת יוטה.
הרלוונטיות לישראל
בישראל ישנם זוגות רבים אשר אינם יכולים להינשא בנישואים ישראלים. זאת, מאחר והחוק הישראלי מאפשר עריכת נישואים דתיים בלבד, שאינם נישואים אזרחיים בישראל. כך למשל, זוגות חד מיניים אינם יכולים להינשא בישראל, זוגות אשר אחד מהם יהודי והשני אינו יהודי אינם יכולים להינשא בישראל, ועוד ועוד.
אולם נישואי יוטה הינם נישואים באמצעות הזום, בהתאם לחוקי מדינת יוטה. הזוג המבקש להינשא יכול לערוך את הטקס באמצעות הזום, ללא צורך ברכישת כרטיסי טיסה, עם כל המוזמנים והמשתתפים שירצו להזמין. זוגות אשר אינם יכולים לצאת מישראל, או אינם רוצים לצאת מישראל, ועם זאת- הם אינם יכולים מבחינה חוקית להתחתן בטקס ישראלי, יכולים לערוך טקס נישואין של נישואי יוטה ולהיות מוכרים על ידי המדינה כנשואים לכל דבר ועניין – כולל לעניין איחוד משפחות.
התהליך
ראשית על הזוג לקבל רשיון נישואים. ביוטה, ניתן לקבל רשיון נישואים על ידי מילוי והגשה של סדרת טפסים וסריקה של הדרכון ותמונת פספורט לאתר.
לאחר קבלת רשיון הנישואים, יש צורך לבחור באדם שיהא מוסמך לערוך את הטקס בהתאם לחוקי מדינת יוטה. מבין המוסמכים ישנם שופטים, ראשי ערים, אנשי דת ועוד פקידים בעלי סמכות.
הטקס עצמו נערך באמצעים וירטואליים באמצעות אפליקציית הזום וניתן לצרף אליו גם את בני המשפחה של הזוג המאושר, בין אם הם נמצאים יחד עם הוג ובין אם הם נמצאים בביתם. בני הזוג יוכלו להחליף טבעות ונדרים, אם ירצו, אך אין חובה לכך. חשוב לוודא שלכל המשתתפים יהיה חיבור וגישה לזום ושהם יוכלו להתחבר כראוי במועד שנקבע.
רישום הנישואין ביוטה
לאחר הטקס, עורך הטקס יחתום על תעודת נישואין וישלח אותה לאימות באמצעות חותמת אפוסטיל, אשר תהפוך את המסמך לתקף גם מחוץ לארה"ב.
רישום הנישואין בישראל
עד לשנת 2023, סירב משרד הפנים הישראלי להכיר בנישואי יוטה כתקפים לרישום, וכן סירב להכיר בהם כתקפים לצורך הסדרת מעמד לזרים בישראל (איחוד משפחות). אולם ביום 7.3.23, ניתן פסק הדין של בית המשפט העליון אשר קבע כי בהתאם להלכת בית המשפט העליון בעבר, אשר מאפשרת עד היום רישום כנשואים של זוגות שנישאו מחוץ לישראל, משרד הפנים אינו רשאי לסרב לרשום זוגות שנישאו -גם בנישואי יוטה. על כן, מיד לאחר שתעודת הנישואין המקורית עם האפוסטיל מגיעה לישראל, יכול הזוג לגשת למשרד הפנים ולהירשם כזוג נשוי.
לאחר פסק הדין, שונה נוהל איחוד משפחות כך שהוא אינו מחריג את נישואי יוטה, ואכן, זוגות אשר נישאו בנישואי יוטה יכולים להגיש בקשה לאיחוד משפחות כזוג נשוי.
הסדרת הנישואים למענכם
משרדנו ישמח לטפל בבירוקרטיה הכרוכה בארגון הטקס וקביעתו. את התהליך תעברו יחד עם עו"ד מוסמך ומומחה בתחום, ואתם תוכלו להיות פנויים לחגוג את היום המאושר בחייכם. הנישואים ייערכו במהירות וביעילות, והתעודה תישלח ישירות לביתכם, מאומתת ומוכנה לרישום במשרד הפנים הישראלי.
השאירו את פרטיכם כדי להינשא בנישואי יוטה באמצעות משרדנו.