סירוב כניסה לישראל בדרך כלל משמעותו מניעת כניסה אוטומטית לחמש עד עשר שנים, במהלכן המסורב/ת לא יוכל להיכנס לישראל. כך שכניסה מחדש לישראל תתאפשר רק עם היתר מיוחד ממשרד הפנים הישראלי. נבחן מה לעשות לאחר קבלת סירוב, כיצד להסדיר כניסה מחודשת ואילו פעולות לנקוט כדי למזער את הסיכונים לסירובים עתידיים.
לפני נקיטת כל פעולה, חשוב להבין בבירור את הסיבה לסירוב. פקידי ביקורת הגבולות נדרשים לספק הודעה בכתב המפרטת את הסיבות לסירוב הכניסה לישראל. הבנת הסיבה יכולה לסייע לכם להימנע מטעויות דומות בעתיד, וכן להסביר את הנסיבות שגרמו לסירוב הראשוני, בעת הגשת בקשה לכניסה מחודשת לישראל.
לאחר שסורבה כניסה לישראל, ניתן לערער על החלטת הסירוב – רק בזמן שהמסורב/ת ממתין כמה שעות לגירוש. אם זה לא נעשה, והמסורב/ת כבר עזבו את ישראל, הערעור נחשב ערעור "עקרוני" ועל כן לא ידונו בו. לכן, הדרך המתאימה ביותר היא להגיש בקשה למשרד הפנים על מנת לקבל היתר כניסה לישראל. הבקשה יכולה להיות מוגשת על ידי עורך דין להגירה הפועל כנציג המסורב/ת או על ידי חברים או קרובי משפחה של המסורב/ת המחזיקים באזרחות ישראלית וגרים בישראל.
יש לציין כי במקרה כזה משרד הפנים עשוי לבקש הפקדת ערבות כדי להבטיח את עמידת המסורב בתנאי הוויזה. הבקשה תוגש במקום מגוריו של המבקש.
מומלץ לצרף לבקשה הוכחות לכוונה לעזוב את המדינה לאחר תום תקופת השהייה, כגון הזמנות מלון, כרטיסי טיסה חזרה או הזמנה מאזרח ישראל, כמו גם כל ראיה לכך שמרכז החיים נמצא בארץ אחרת.
לאחר שהכניסה תאושר, חשוב להקפיד על עמידה בכל הדרישות וחוקי מדינת ישראל. לא להישאר מעבר לתקופת הויזה, וכמובן- לא להסתבך עם הרשויות. אחרת, ייתכן ויורו על גירוש אשר יוביל לאיסור כניסה ארוך טווח ואולי לצמיתות..
לעתים קרובות לאחר סירוב, משרד הפנים הישראלי אינו מאשר בקשות כניסה לישראל בפעם הראשונה, אך במקרה של החלטה לפיה הכניסה אינה מאושרת, ניתן להגיש ערר פנימי ולאחריו- ערעור לבית הדין לעררים לפי חוק הכניסה לישראל. לכן, במקרים כאלה מומלץ להיעזר בשירותיו של עו"ד העוסק בדיני הגירה לישראל, אשר יעזור להימנע מטעויות ושגיאות.
סירוב כניסה לישראל אינו אומר שלא ניתן לבקר במדינה בעתיד. עם הגישה הנכונה, הכנה ועמידה בכל הדרישות, ניתן להסיר את מניעת הכניסה ולהיכנס בהצלחה לישראל. השאירו את פרטיכם, ונשמח לעמוד לשירותכם.