Skip to content

צו ירושה

כאשר אדם נפטר, ואינו משאיר אחריו צוואה, חלות ההוראות של חוק הירושה.

חוק הירושה קובע שמי שיורש את הנפטר, הם בן/בת הזוג (ולא משנה אם הם היו נשואים או לא נשואים), והילדים של המנוח. החלוקה ביניהם היא מחצית לבן/בת הזוג, ומחצית לכל הילדים יחד.

בן הזוג יורש את המכונית, ואת החפצים האישיים של המנוח- מאחר שאלו נחשבים כחלק ממשק הבית המשותף.

על מנת לקבל צו ירושה, אשר יאפשר ליורשים גישה לנכסים בעיזבון, כמו למשל, לחשבונות הבנק, או לבית, שיש להעביר את הבעלות עליו בטאבו, יש צורך בהגשת בקשה למתן צו ירושה.

את הבקשה חייב להגיש אחד היורשים (או מישהו שמייצג אחד מן היורשים) וניתן להגיש אונליין, ויש לפרט בה את הנכסים שהשאיר אחריו המנוח, וכמובן- לפרט את כל היורשים. ההגשה כרוכה באגרה – נכון לשנת 2024, בסכום של 478 ₪.  כמו כן צריך לשלם 66 ₪ אגרת פרסום.

להגשה יש לצרף אישור שנשלחה הודעה בדואר רשום לכל היורשים על הגשת הבקשה, או אישור שמי שמגיש את הבקשה, מסר לכל היורשים הודעה אישית.

אחרי שהבקשה מוגשת, רשום הירושות מפרסם הודעה במקומות הנדרשים. לאחר הפרסום, יש להמתין 14 יום על מנת לאפשר למי שרוצה להתנגד לבקשה להגיש התנגדות, ורק לאחר מכן יינתן צו ירושה.

הצו יפרט את שמו ותעודת הזהות של המנוח, ואת שמות היורשים ואת החלק שלהם בירושה.

עם הצו ניתן להגשת לגופים רשמיים ולבקש גישה לחשבונות המנוח.

בנוגע לנכס מקרקעין- אפשר להגיש בקשה להעברת הנכס תוך כדי הגשת בקשה לצו הירושה. חשוב שיהיה לכם את פרטי הנכס, גוש וחלקה, על מנת לעשות כן.

על מנת לקבל ייעוץ מקצוע מעו”ד העוסק בצוואות וירושות, אנא פנו למשרדנו.